Salicilo rūgštis

Salicilo rūgštis yra natūrali medžiaga, išgaunama iš gluosnių ar beržų. Smulkintoje beržo medienoje gausu antioksidantų, kurie yra filtruojami pagaminant baltus kristalinius salicilo rūgšties miltelius. Ši rūgštis taip pat gaminama dirbtiniu būdu naudojant acetilsalicilo rūgšties darinį. Abi šios rūgšties rūšys yra naudojamos kosmetikos ir medicinos pramonėje.

Salicilo rūgšties savybės

Salicilo rūgšties poveikis odai ir plaukams priklauso nuo jos koncentracijos. Nedidelė šios rūgšties koncentracija skatina ląstelių augimą, o didesnės salicilo rūgšties koncentracijos lengvina odos eksfoliaciją (naudingą žvynelinės ar aknės apimtai odai) ar net naikina nepageidaujamus odos darinius (karpas). Salicilo rūgštis – svarbi sudedamoji dalis priemonėse, skirtose probleminei ir į aknę linkusiai odai, nes ji gali sumažinti sebumo gamybą ir išvalyti odą.

Salicilo rūgšties poveikis odai

  • Atkemša poras ir užkerta kelią inkštirų susiformavimui.
  • Giliai valo odą ir lengvina nedidelių aknės sukeltų žaizdelių gijimą.
  • Dezinfekuoja odą.
  • Kovoja su hormonų pusiausvyros problemomis, kurios sukelia aknę.
  • Minkština sudiržusią odą ir gerina kraujotaką.
  • Gerina kolageno gamybą ir odos standumą, užpildo odos trūkumus.
  • Pasižymi eksfolijuojamuoju poveikiu pagerindama kitų kosmetikos priemonių poveikį.
  • Tolygina odos atspalvį ir ramina sudirgusią odą.

Salicilo rūgšties poveikis plaukams

  • Itin veiksmingai kovoja su pleiskanomis, puoselėja riebią galvos odą.
  • Prasiskverbia į odą, ją išvalo ir sukuria sluoksnį, apsaugantį nuo žalingų išorės veiksnių.

Kosmetikos priemonės su salicilo rūgštimi

Salicilo rūgštis yra saugus junginys, puoselėjantis riebią ir į aknę linkusią odą. Ji taip pat yra laikoma itin populiaria kosmetikos priemonių sudedamąja dalimi, padedančia pašalinti sebumo perteklių geriau nei kitos natūralios medžiagos.

Vasaros metu naudokite kremą, valomąjį toniką ar kitas priemones su salicilo rūgštimi tik prieš eidami miegoti, nes naudojant salicilo rūgštį oda tampa jautresnė saulės spindulių keliamai pažaidai.

Jei svarstote išmėginti gelį su salicilo rūgštimi, šampūną ar veido prausiklį bei odos priežiūros priemones, skirtas į aknę linkusiai odai, rinkitės priemonės, kurių pH yra rūgštinis (4 arba mažesnis), nes jos gerai atveria ir išvalo užsikimšusias poras.

Salicilo rūgšties koncentracija turi būti nuo 0,5 iki 2 %. Nenuplaunamųjų odos priežiūros priemonių sudėtyje gali būti iki 2 %, o nenuplaunamųjų plaukų priemonių sudėtyje – tik iki 1 % salicilo rūgšties. Jei salicilo rūgštis yra naudojama kaip konservantas, jos koncentracija neturi viršyti 0,5 %. Jei jūsų oda sausa ir jautri, turėtumėte rinktis priemones su nedidele rūgšties koncentracija, nes taip išvengsite odos sudirginimo ir per didelio išsausinimo.

Atraskite šios natūralios medžiagos privalumus, kurie padės atsikratyti aknės ir išvalys gilius odos sluoksnius. Salicilo rūgščiai neprilygsta jokia kita natūrali sudedamoji dalis, tad išsirinkite naująją savo odos priežiūros priemonių liniją internetinėje parduotuvėje notino.lt jau šiandien!

Žr. visą tekstą slėpti tekstą

FILTRAS ĮJUNGTAS
  • Salicilo rūgštis
Filtruoti
Kainų intervalas

iki

Lytis / amžiaus grupė
Nemokamos dovanos ir pasiūlymai
Perkamiausi