Pereiti prie pagrindinio turinio

Hamamelis kosmetikoje

Panaikinkite išsiplėtusias poras ir pagyvinkite veido odos atspalvį! Hamamelis – Šiaurės Amerikoje augančių lapuočių krūmas ryškiaspalviais žiedais, savo išvaizda primenantis lazdyną. Angliškai jis vadinamas „witch hazel“, t. y., raganų lazdynu. Kai kurios šio augalo dalys naudojamos gaminant ypatingu poveikiu odai pasižymintį augalinį ekstraktą. Hamamelių savybės

Hamamelių sudėtyje gausu antioksidantų, flavonoidų, taninų ir procianidinų, pasižyminčių priešuždegiminiu ir raminamuoju poveikiu. Hamamelių yra ne tik kosmetikos priemonėse, bet ir kremuose bei preparatuose nuo venų varikozės, nes jie skatina gijimą ir dezinfekuoja odą.

Hamamelių poveikis odai

  • Pasižymi sutraukiančiomis savybėmis, tad puikiai sutraukia poras.
  • Valo, tonizuoja, ramina ir skaistina odą.
  • Skatina odos mikrocirkuliaciją.
  • Puikiai drėkina odą ir sulaiko drėgmę.
  • Mažina riebalų išsiskyrimą ir efektyviai kovoja su spuogais.
  • Gerina egzemos, dermatito ir kitų uždegiminių odos ligų paveiktos odos būklę.

Kosmetikos priemonės su hamameliais

Hamamelių vanduo arba hamamelių hidrolatas kosmetikoje naudojamas kaip tonikas (hamamelių tonikas) ir jį dažniausiai renkasi riebią ir probleminę odą turintys žmonės. Dėl sudėtyje esančių medžiagų ši priemonė puikiai drėkina bei ramina sudirgusią ir paraudusią odą, sutraukia poras ir šalina riebalų perteklių.

 

Galite naudoti ir prausimosi putas, gelius ar kitas priemones nuo spuogų bei bendros odos priežiūros rutinoje naudojamas priemones su hamameliais.

Rinkdamiesi veido kosmetikos priemones su hamameliais, atkreipkite dėmesį, kad alkoholio kiekis jose būtų minimalus; geriausia jei priemonės sudėtyje alkoholio apskritai nėra. Nors alkoholis dažnai naudojamas siekiant išgauti iš hamamelių naudingąsias medžiagas, jis sausina odą ir tikrai nėra jai naudingas.

Išbandykite hamamelių toniką arba veido prausiklį ir džiaukitės gaivesne oda be paraudimų. Jeigu jus kamuoja spuogai, išsiplėtusios poros ar riebi oda, naudokite ir kitus efektyvius kosmetikos priemonių komponentus, tokius kaip AHA rūgštys, salicilo rūgštis ar kanapės.

Žr. visą tekstą slėpti tekstą