AHA rūgštys

AHA (alfa hidroksirūgštys), vadinamos vaisių rūgštimis, yra ekologiškos medžiagos, dažnai randamos vaisiuose, daržovėse ir piene, žinomos dėl jauninamojo poveikio, kuriuo mėgavosi net pati karalienė Kleopatra. Iš esmės AHA rūgštys tobulai šalina negyvas odos ląsteles ir skatina naujų ląstelių formavimąsi taip panaikindamos hiperpigmentacines dėmes, mažindamos aknę, sutraukdamos išsiplėtusias poras ir glotnindamos raukšles.

 

Alfa hidroksirūgščių savybės

Naudojamos AHA rūgštys spartina viršutinio odos sluoksnio regeneraciją ir koreguoja odos tekstūrą. Jos veikia kaip cheminis šveitiklis, suteikiantis odai spindinčią, jauną ir tobulai glotnią išvaizdą. Jos taip pat pasižymi antioksidaciniu poveikiu, kuris padeda atsikratyti riebalų ir nepageidaujamos aknės.

AHA rūgščių poveikis odai

  • Šių rūgščių sudėtyje randama chlorheksidino, pašalinančio sebumo perteklių, kuris kaupiasi porose, ir reguliuojančio jo gamybą.
  • Jos koreguoja odos paviršių ir mažina suragėjusios odos sluoksnio storį palengvindamos maitinamųjų medžiagų skverbimąsi į odą.
  • Jos sulaiko didelį kiekį vandens ląstelėse ir puikiai drėkina odą.
  • Jos vienodina odos atspalvį ir kovoja su hiperpigmentacinėmis dėmėmis.
  • Jos skatina kolageno ir elastino gamybą gerindamos odos elastingumą ir lėtindamos raukšlių susiformavimą.

Dažniausiai kosmetikoje sutinkamos AHA rūgštys:

Šiuolaikinėje kosmetikos pramonėje daugiausiai naudojama sintetinė modifikuota AHA rūgščių forma, pasižyminti įvairiais privalumais ir tinkanti skirtingiems odos tipams. Alfa hidroksirūgštys tinka ne tik riebiai ir brandžiai, bet ir sausai bei jautriai odai.

  • Citrinos rūgštis dažniausiai naudojama pavargusios odos skaistinimui ir apsaugai nuo žalingų laisvųjų radikalų.
  • Glikolio rūgštis pasižymi galingu jauninamuoju poveikiu ir yra dažnai naudojama dermatologijoje kaip cheminis šveitiklis. Mažesni šios medžiagos kiekiai gali būti randami senėjimą lėtinančiose priemonėse, skirtose naudoti namų sąlygomis.
  • Migdolų rūgštis yra populiari sudedamoji dalis, dažnai naudojama priemonėse suaugusių aknei gydyti. Ji taip pat veiksmingai kovoja su hiperpigmentacinėmis dėmėmis.
  • Salicilo rūgštis ypač tinka probleminei ir į aknę linkusiai odai. Ji valo odą, mažina sebumo gamybą ir spartina odos regeneraciją.
  • Pieno rūgštis yra pakankamai švelni net jautriai odai. Ši rūgštis – populiari odos kremų, šampūnų ir net burnos skalavimo skysčių sudedamoji dalis.
  • Obuolių rūgštis dažnai naudojama odos ir plaukų priežiūros priemonėse ir pasižymi drėkinamuoju poveikiu.

Kosmetikos priemonės su alfa hidroksirūgštimis

Kosmetikos pramonėje AHA rūgštys dažniausiai naudojamos eksfolijuojamosiose, skaistinamosiose ir valomosiose priemonėse. Išsirinkite eksfolijuojamąją veido priežiūros priemonę su AHA rūgštimis, kuri pašalins visas negyvas odos ląsteles. Pasitikėkite serumu su AHA rūgštimis, kuris suteiks gyvybę praradusiai ir pavargusiai odai skaistumo. Naudokite toniką su AHA rūgštimis ir atsisveikinkite su riebia oda!

Notino.lt rasite populiariausias kosmetikos priemones su alfa hidroksirūgštimis. Rinkitės iš gausaus serumų ir kremų arba eksfolijuojamųjų priemonių su AHA rūgštimis asortimento ir džiaukitės efektyviu poveikiu ir akimirksniu pastebimais rezultatais. Atkurkite jaunatvišką ir spindinčią odos išvaizdą!

Susipažinkite su kitomis populiariomis kosmetikos priemonių sudedamosiomis dalimis! Gal norėtumėte sužinoti daugiau informacijos apie hialurono rūgštį?

Žr. visą tekstą slėpti tekstą

FILTRAS ĮJUNGTAS
  • AHA rūgštys
Filtruoti
Kainų intervalas

iki

Lytis / amžiaus grupė
Nemokamos dovanos ir pasiūlymai
Perkamiausi